TURN WASTE INTO WEALTH | PUSAT KESIHATAN UNIVERSITI
» BERITA » TURN WASTE INTO WEALTH

TURN WASTE INTO WEALTH

Pusat Kesihatan Universiti – 20 Mac 2023 – TURN WASTE INTO WEALTH adalah program yang telah dilaksanakan bagi menjayakan Program EKSA di PKU UPM. Program ini telah dijalankan pada 20 Mac 2023(Jumaat) hingga 24 Mac 2023 (Jumaat) dan penempatan pengumpulan barangan telah ditetapkan.

Objektif program ini adalah bagi meningkatkan lagi kesedaran semua staf PKU UPM berkaitan kitar semula dan memupuk sikap bertanggungjawab menjaga ekosistem bumi dan alam sekitar. Bagi menaikkan semagat semua staf setiap barangan yang diberikan oleh staf akan menyumbang markah pada zon EKSA masing masing.

Semoga aktiviti ini dapat dijalankan dari semasa ke semasa supaya kesedaran yang dipupuk tidak hilang dan ekosistem bumi akan terus terjaga.

Sekian.

Disediakan oleh